user_mobilelogo

Barnekretsturnstevnet (BKTS) er en massemønstring for turnere i Hedmark. I år arrangeres det på Rena 9. og 10. juni. Det blir skramletog, defilering, basismesterskap og turnshow. Bli med? Husk å melde deg på.

Alle som er født i 2011 eller før kan delta på Barnekretsturnstevnet. Det er mulig å kjøre opp og ned de to dagene, men veldig gøy om mange ligger over. Det er sosiale aktiviteter utover ettermiddag/kveld. Unger som er seks, sju eller åtte år må ha med foreldre hvis de skal ligge over. 

Hva er barnekretsturnstevnet? 

Barnekretsturnstevnet arrangeres for 76. gang. Dette er historie og tradisjon. 

Stevnet er en massemønstring

Stevnet er en massemønstring som går på rundtur mellom klubbene i fylket. Vi har vært både på Tynset, i Eidskog, på Nes, i Hamar, Kongsvinger, Løten, Moelv og i fjor var det altså i Elverum. Rena arrangere igjen i 2018. Denne gang 9. og 10 juni. 

 

Kjenner vi Rena - legger de opp et morsomt program med mye aktivitet. Noe er likevel fast hvert år: 

- Lørdag blir det skrampetog. Da går vi i gatene med klubbflagg, klubbdrakt og lager liv og røre. Da skal alle på Rena høre at turnere har stevne. I tillegg gjennomføres basismesterskapet. Klubbene stiller med lag, bestående av tre/fire stykker fra klubbene. Det er basisferdigheter som skal testes på en morsom måte. Det er ulike oppgaver som krever både tanke og smidighet. Ungene balanserer, hopper, kaster ball i bøtte og masse andre ting. Rena finner nok på en flott løype. 

- Søndag er det defilering. Da er det høytidlig masjering i gatene til idrettsplassen der selve turnshovet skal vises fram. Det er dette vi skal øve til. Anna og Tonje som er trenere for dette har valgt tema for showet og funnet fin musikk. De lager et show ala juleshowet, der ungene får vise hva de kan. Med tjukkas og trampett blir det saltoer og luftige svev. Alle viser det de kan utfra sitt nivå. Klubbene får 5 eller 8 minutter til showet, avhengig av antall deltakere fra klubben. En jury i publikum avgjør hvem som har det beste showet, utfra litt ulike kriterier. 

Elverum turn har vært med på mange slike Barnekretsturnstevner og også i år har vi deltakere som får 10 års medalje! Alle som er med får medalje, og etter to, fire, seks, sju, åtte og 10 år får deltakerne enda en medalje eller plakett. 

 

Trenig til showet

Det er showet som må planlegges og trenes på. Showet vises altså søndag 10. juni. 

Det er lagt opp tre treniger: 

  • Søndag 6. mai kl 11-1400
  • Søndag 27. mai kl 11-1400
  • Søndag 3. juni kl 1100-1400

Alle som skal delta, øver også samlet - på showet. Alle treniger er i Terningen Arena. Dette er også en mulighet for lek og moro, øve på triks og sosialt samvær på tvers av ulike grupper i Elverum turn. 

 

Meld deg på

Påmelding skjer i systemet Mysoft (lenke). Du melder barnet på ved å logge deg på med medlemsnummer og passord. Legg inn om du skal delta på begge dager eller kun en av dagene. 

Følg med på FB-sidene til Elverum turn for flere detaljer og ev. oppdateringer. Enda flere detaljer kommer når vi vet hvor mange vi blir og datoen nærmer seg.

Program utarbeidet (pdf) av arrangøren, Rena turn, gir også mer informasjon og foreløpig program.  

Skramletog

Bilde: Minne fra skramletoget som gikk i Elverums gater i 2017. 

Vi håper på sommervær og to flotte dager sammen på Rena - dette er gøy!